OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ MYYJIIMME

woodimfinland-woodim

Akaasia

Kova, punaruskea puulaji, jonka värisävyä yleisesti syvennetään höyryttämällä. Käyttökohteina työtasot ja puulattiat. Varastoimamme akaasia tulee Etelä-Euroopasta.

amerpahkina_woodimfinland-woodim

Amerikkalainen pähkinä

Upea, tummanruskea väri antaa puulajille arvokkuutta. Käytetään yleisesti puusisustamisessa ja -kalustamisessa. Pintapuu erottuu väriltään selvästi sydänpuusta. Pähkinä tulee Yhdysvalloista, Pohjois- Appalakkien alueelta.

woodimfinland-woodim

Iroko

Tämä tiikin korvikkeeksikin kutsuttu puulaji tulee Afrikasta. Sen tasaisenruskea värisävy takaa irokolle lukuisia käyttökohteita puusepänteollisuudessa. Irokoa tavataan usein työpöytätasoissa ja vaativissa puusisustuskohteissa.

jalava_woodimfinland-woodim

Jalava

Hienostunut vaaleanruskea yleisvärisävy ja voimakas syykuvio ovat tämän puulajin valtteja. Käytetään puusisustamisessa ja -kalustamisessa. Varastoimamme jalava tulee Pohjois-Amerikasta.

woodimfinland-woodim

Khaya

Khayaa kutsutaan usein khayamahongiksi. Värisävyltään khaya vastaa mahonkia ja niinpä sitä käytetään yleisesti veneteollisuudessa esim. puuveneiden runkomateriaalina. Punaisenruskea värisävy antaa khayalle mahdollisuuden korkealaatuisten keittiöiden sisustuspuutavarana. Khayamme tulee Afrikasta.

woodimfinland-woodim

Kirsikka

Vahva punaruskea värisävy ja persoonallinen syykuvio antavat puulajille mahdollisuuden moneen eri käyttökohteeseen. Eniten kirsikkaa käytetään puutasoissa ja –kalusteissa. Kirsikkamme tulee Pohjois-Amerikasta.

woodimfinland-woodim

Koivu

Perinteinen kotimainen koivu on suomalainen jalopuu isolla” Jiillä”. Tämä monikäyttöinen puulaji on nähty kotimaisessa puusisustamisessa yhtenä jatkuvasti muodissa olevana materiaalina. Huonekaluhistoriamme tuntee myös lukuisia klassikoita, joiden materiaali on ja on ollut koivu.

woodimfinland-woodim

Mänty

Toinen kotimaisista varastoimistamme puulajeista on mänty. Sekä mäntysahatavara, että mäntyliimalevyt tulevat meille pääosin Päijät-Hämeestä. Männyn perinteikäs kullankeltainen värisävy ja tyylikäs syyrakenne sopii suomalaisen silmään. Männyn käyttökohteet ovat miltei rajattomat.

woodimfinland-woodim

Merbau

Kaakkois-Aasiassa kasvava merbau on varastoimistamme puulajeista yksi kovimmista ja siksi puu onkin suosittu lattiamateriaalina ja erilaisten kovaa kulutusta vaativien puulistojen raaka-aineena. Syvänpunaiset värisävyt antavat puulle lämpimän yleisvaikutelman.

woodimfinland-woodim

Okume

Okume on Afrikasta tuleva punaisenruskea puulaji, jota käytetään yleisesti vaneriteollisuuden raaka-aineena. Varastoimme okumea vain paksuviiluisesta vanerista valmistettuna liimalevynä, jota kutsumme nimellä ”Multilam”. Multilam-liimalevyä käytetään työtasoina ja pöytien kansilevyinä.

woodimfinland-woodim

Oliivisaarni

Oliivisaarni on perinteistä saarni sahatavaraa tai –liimalevyä, jossa sydänruskean osuus on merkittävä. Oliivisaarnen yleisvärisävy on selvästi tummempi kuin normaalin varastoimamme saarnen. Oliivisaarnea varastoimme vain liimalevynä, joka tulee meille Keski-Euroopasta.

woodimfinland-woodim

Oregonmänty

Tätä Pohjois-Amerikan länsirannikolla kasvavaa puulajia kutsutaan usein myös nimellä douglaskuusi. Väriltään oregonmänty on kullankeltainen ja useimmiten käytetty suorasyisenä. Se on yksi eniten käytetyistä vaneriteollisuuden raaka-aineita. Oregonmänty on myös löytänyt tiensä suomalaiseen saunasisustamiseen.

woodimfinland-woodim

Ovangol

Ovangol on näyttävän syvänpunainen puulaji, jossa erottuu myös lähes mustia värisävyjä. Tätä kovaa puulajia käytetään massiivipuulevyissä, lattiamateriaalina ja erilaisten puulistojen raaka-aineena. Ovangolia, joka tulee Afrikasta varastoimme sekä sahatavarana, että massiivipuulevyinä.

woodimfinland-woodim

Pyökki

Pyökkiä kutsutaan yleisesti myös punapyökiksi, koska se yleensä varastoidaan höyrytettynä. Höyrytyksessä pyökki saa kauniin punaisen värisävynsä. Pyökki on todella monikäyttöinen puulaji, jota tuomme keski-Euroopasta. Pyökki soveltuu erinomaisesti kaikenlaiseen puusisustamiseen ja –kalustamiseen.

woodimfinland-woodim

Saarni

Saarni on tunnettu sitkeydestään ja siksi sitä on kautta aikojen käytetty esim. puuveneiden tukikaarissa. Saarnen luonnollinen vaalea värisävy yhdistettynä sydänpuun ruskeaan väriin mahdollistavat puulle lukemattomia käyttökohteita. Sahatavarana saarnemme tulee Pohjois-Amerikasta ja massiivipuulevynä Euroopasta.

woodimfinland-woodim

Sapeli

Sapeli, tai sapelimahonki, jolla nimellä tätä punaruskeaa tasaväristä puulajia useimmin kutsutaan, kasvaa laajalti Afrikassa. Sapelia käytetään yleisesti erilaisiin sisustustarkoituksiin ja ennen kaikkea vene– ja laivanrakennusteollisuudessa.

woodimfinland-woodim

Tammi

Yleisin puusepänteollisuudessa käytetty kovapuu on tammi. Tuomme tammea sekä Pohjois-Amerikasta, että Euroopasta. Vaihtelevat ruskean värisävyt yhdistettynä näyttävään syyrakenteeseen ovat tammen tavaramerkkejä. Tammea käytetään laajasti puusisustamisessa ja-kalustamisessa.

woodimfinland-woodim

Tiikki

Tiikki on ehdottomasti puulajien ”Rolls-Royce ”. Tämän tasaisenruskean puulajin ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Tiikin parhaat kasvualueet ovat Myanmar ja Thaimaan pohjoisosat. Tiikkiä käytetään yleisesti vene- ja laivanrakennusteollisuudessa. Puuta viljellään myös laajasti luonnollisen kasvuympäristönsä ulkopuolella.

woodimfinland-woodim

Vaahtera

Vaahteran vaalea värisävy ja puun kovuus tekevät puusta suositun esimerkiksi massiivipuulattioiden ja lautaparkettien raaka-aineena. Puussa on selvästi tummempana erottuva sydänpuu ja kaunis syyrakenne. Vaahteralajeja kasvaa pohjois-Amerikassa useita ja varastoimamme vaahtera on Pohjois-Appalakkien alueella kasvavaa sokerivaahteraa.

woodimfinland-woodim

Wenge

Wengen luonnollinen värisävy on tumman ruskea ja se tummuu käytössä lähes mustaksi. Wengeä käytetään massiivi puulattioissa , parkettien raaka-aineena ja usein myös antamaan erityistä ilmeikkyyttä puurakenteissa. Wengemme tulee Afrikan keskiosista.

woodimfinland-woodim

Zebrano

Zebrano on saanut nimensä raidallisesta syykuviostaan , joka muistuttaa savanneilla käyskentelevän seepran värimaailmaa. Zebrano tulee Afrikasta ja varastoimme sitä sekä sahatavarana, että massiivipuulevynä. Käyttökohteina ovat vaativat puusisustukset ja kalusteet.