”Elokuussa 1994 aloitin yrittäjäurani, monen muun aloittavan yrittäjän tavoin, keittiön pöydän kulmalta” muistelee yrityksen perustaja Pekka Tarvajärvi. ”Toimitin täysiä kontillisia ja autokuormallisia puutavaraa ja puuviiluja  suomalaiselle puusepänteollisuudelle. Seuraavana vuonna vuokrasin jo ensimmäisen toimitilani Lahden Lotilan kaupunginosasta varastoksi ja myyntikonttoriksi. Samalla palkkasin myös ensimmäisen perheen ulkopuolisen työntekijäni. Vaimoni oli ollut se toinen työntekijä  yrityksessä jo alusta asti!”

Oy Woodim Finland L td:n liiketoiminta oli alussa yksinomaan jalopuu sahatavaran maahantuontia, varastointia ja tukkumyyntiä puusepille ympäri maan. Luotettavat ja laadukkaat tavarantoimittajat ympäri maailman olivat tulleet tutuiksi vuosien varrella ja niinpä Woodim sai jo heti alkumetreillään asiakkailtaan hyvän arvosanan laadukkaana puutavaratoimittajana.  Samoissa tiloissa aloitti myös Pekka Tarvajärven Mikko-veljen perustama Euroboard Oy ja liiketoiminnan kasvaessa palkattiin ensimmäinen varastomies hoitamaan yritysten logistiikkaa.

Liiketoiminta kasvoi 1990-luvun loppupuolella melkoisella vauhdilla ja toimitilan lisätarpeen vuoksi muutettiin  Lahden Kolavan Metallikadulle kesällä 1999.  Lyhyessä ajassa rakennettiin piha-alueelle vielä 3 kappaletta pressuhalleja toimintaa tukemaan. Henkilökuntaa palkattiin lisää myyntiin ja logistiikkaan.

2000-luvulla lisättiin panoksia viennin kehittämiseen ja niinpä Woodim tunnetaan nykyään luotettavana ja laadukkaana tavarantoimittajana myös maamme rajojen ulkopuolella. Vuosikymmenen loppupuolella panostettiin massiivipuulevyjen maahantuontiin ja varastointiin ja tämän tuloksena Woodimia arvostetaan tänä päivänä myös maan  johtavana, näiden tuotteiden kauppiaana.

Viime vuosina on  panostettu tuotteiden jatkojalostukseen ja asiakkaamme ovatkin iloksemme huomioineet mahdollisuutemme toimittaa tuotteita juuri sellaisessa jalostusasteessa, kuin he kulloinkin haluavat. Enää ei tarvitse aloittaa tammipöydän tekemistä sahatavarasta, kun tarjolla on myös valmis massiivipuinen levy kanneksi ja liima-aihiot pöydän jaloiksi. Jalostustoimintaa hoitaa pitkäaikaisella kokemuksella ja ammattitaidolla hyvä yhteistyökumppanimme Ecosilva Oy sekä alihankintaverkostomme ulkomailla. Markkinoinnin tärkeyden jatkuvasti kasvaessa, on palkattu myös tähän tehtävään ammattilainen.

Jalopuusahatavaran maahantuojasta ja tukkukauppiaasta on 25 vuodessa  tullut johtava jalopuukaupan moniosaaja. Muutama vuosi sitten lisättiin tuotesortimenttiimme vielä tammitynnyrit, joita toimitetaan  kotimaiselle- ja keski-Eurooppalaiselle tislaamo- ja panimoteollisuudelle, koko ajan kasvavia määriä.

Toimintamme perustuu ja on aina perustunut  hyvään asiakaspalveluun. Mielestämme asiakaspalveluun kuuluvat asiakkaan tarpeiden huomiointi, tuotteiden hyvä hinta-laatu suhde, hyvä logistiikka ja vastuullisuus.

Varmistamme aina jokaisen maahantuomamme tavaraerän alkuperän, koska haluamme tehdä vastuullista jalopuukauppaa myös huomenna. Tervetuloa!